Gå til indhold

Warning: getimagesize() [function.getimagesize]: Peer certificate CN=`psyk-ressource.dk' did not match expected CN=`blog.news.n-tact.psyk-ressource.dk' in /var/www/psyk-ressource.dk/public_html/wp-content/themes/greenbrook/lib/function/logo.php on line 22

Warning: getimagesize() [function.getimagesize]: Failed to enable crypto in /var/www/psyk-ressource.dk/public_html/wp-content/themes/greenbrook/lib/function/logo.php on line 22

Warning: getimagesize(https://blog.news.n-tact.psyk-ressource.dk/wp-content/themes/prc/images/logo.png) [function.getimagesize]: failed to open stream: operation failed in /var/www/psyk-ressource.dk/public_html/wp-content/themes/greenbrook/lib/function/logo.php on line 22

Warning: getimagesize() [function.getimagesize]: Peer certificate CN=`psyk-ressource.dk' did not match expected CN=`blog.news.n-tact.psyk-ressource.dk' in /var/www/psyk-ressource.dk/public_html/wp-content/themes/greenbrook/lib/function/logo.php on line 31

Warning: getimagesize() [function.getimagesize]: Failed to enable crypto in /var/www/psyk-ressource.dk/public_html/wp-content/themes/greenbrook/lib/function/logo.php on line 31

Warning: getimagesize(https://blog.news.n-tact.psyk-ressource.dk/wp-content/themes/prc/images/logo-2x.png) [function.getimagesize]: failed to open stream: operation failed in /var/www/psyk-ressource.dk/public_html/wp-content/themes/greenbrook/lib/function/logo.php on line 31

PDA, traumetilstande og autimespektret/ København

Pathological Demand Avoidance (Ekstrem Krav Afvisning)

Psykologisk Ressource Center har gennem en årrække arbejdet med nogle af de mest komplekse og sårbare personer på autismespektret og i den seneste periode er det blevet tydeligt, at flere af disse personer reagerer ud fra en kravafvisende adfærd (PDA – Pathological Demand Avoidance). Flere af dem opfylder muligvis kriterierne for en belastnings- eller traumetilstand.

Er der en særlig sårbarhed i forhold til at udvikle traumetilstande hos mennesker på autismespektret, som giver sig udslag i symptomer som angst, depression, selvskade, spiseforstyrrelser, PDA eller tilknytningsforstyrrelser? Er der en sammenhæng mellem problemer med at regulere egne følelser og følsomhed i forhold til at være traumeramt, som giver en særlig sårbar autismeprofil?

Der lader til at være en stigning i fastlåshed og vægring af skole og uddannelse hos flere velbegavede børn og unge på autismespektret, som trods god begavelse og forsøg på behandling af angst og depression stadig kæmper med strategier til at fungere i hverdagen. Er der en sammenhæng mellem tidlige traumer og senere fastlåshed?

Vi er i gang med at opklare, om viden om føle- og sansetraumer hos personer med autisme kan medvirke til at skærpe vores forståelse og give bedre tilgange til behandling og heling af traumerne og den ledsagende PDA adfærd.

PDA blev først beskrevet i 1980’erne af en psykolog, Elisabeth Newson, i England, som gennem flere år havde arbejdet med børn og unge, som på grund af deres personlighedsprofil havde store vanskeligheder med at fungere socialt, og som kunne blive meget forpint over selv almindelige hverdagsaktiviteter.

Tilstanden beskrev hun som værende ekstrem kravafvisende, primært på grund af en tilstand af indre kaos og angst, men som udmøntede sig i, at børnene afviste enhver form for ydre voksen kontrol. Og dette kunne mistolkes, som at barnet var uopdragent, opsætsig og egoistisk.

Når man har PDA, betyder det, at man konstant kæmper med gerne at ville kunne passe ind og fungere og bliver anerkendt, som den man er. Men at man er udfordret over, at livet er så svært, og man derfor kommer til at sige nej og være afvisende over for alle mennesker, hvis de på nogen måde vil bestemme over en og man er bange for at miste følelsen af kontrol.

Et barn eller ung med PDA har brug for trygge rammer, og voksne og personaler som med humor og kærlighed kan ”tænke ud af boksen” pædagogisk, og som selv er sunde og robuste, så de kan holde til al den frustration, personen med PDA er fyldt med. Og det er for det meste en stor udfordring for miljøet omkring barnet med PDA.

Køb billet her

 

NEDENSTÅENDE TILMELDING ER TIL KOMMUNER OG INSTITUTIONER MED EAN-FAKTURERING


Program

09:00

Morgenbrød, kaffe & the

9.30

Introduktion til PDA (ekstrem krav afvisning) i forhold til autisme spektret

11:00

Pause

11:15

Gennemgang af checklister og spørgeskemaer med eksempler

12:15

Frokost

13:00

Gennemgang af angst og angstens facetter

14:00

Pause

14:15

Hvordan kan vi arbejde med barnet - og støtte barnets udvikling, når angsten styrer? Selvfølelse, afmagt og en god fremtid.

15:30

Afslutning

Dato

04. feb. 2020 - 09:30

Pris

1.800,- kr

Lokalitet

Psykologisk Ressource Center
Kompagnistræde 22B, 3, 1208 København K

Kursusleder

Kirsten Callesen
konsulent

Tilmelding


Faktura oplysninger


Ellers udfyld nedenstående:


Evt. Kommentarer eller spørgsmål